Kérdések amikre sose fogunk választ kapni

Kérdések amikre sose fogunk választ kapni

Oops we did it again

2013. április 04. - futureboy

Sajnos ma megint végeznünk kellett olyan tevékenységet is, amit nem lehet feltűnés nélkül. Persze az ellenállók megint jöttek ellenállni, bár a méréseink szerint egyre lassabban mozdulnak. Mindenestre én sikerrel tippeltem a „Melyik kék fog ide szaladni?” tippversenyen.  Sajnos csak egyes találatom lett (csak egy nevet mondtam), így nem nyertem semmit. 

Egy jó húsz percet még beszélgettünk a helyszínen, érezhetően mindenki egyre jobban várja, hogy befejeződjön a jelenlegi szakasz, nem túl izgalmas több száz hackelést végrehajtani (még L8 portálokon se), bár ha arra gondolunk, hogy miért toljuk akkor persze könnyebb.

ingress-power-cube.jpg

Ha hajónaplót vezetnék, akkor valami olyasmit írnék, hogy „Lassan végzünk a Budai oldallal. Eseménytelen. Megszereztük azt, amit akartunk. Folytatjuk utunkat.”

unique.png

Persze ez hmm túlságosan is katonás lenne... Főleg, ha arra gondolok, hogy írásaimmal a jelent kell átmenteni a jövőbe... 

Szóval... Miközben mi kisebb, kevésbé látványos akciókkal operáltunk, tudodkik végig csak a farmokra koncentráltak. Ami nem csoda, ezt tudták lemásolni rólunk, ezt tudták elsajátítani. Rengeteg olyan kék van, aki mentalitásában, kreativitásában a felvilágosultak közé kellene, hogy tartozzon. 

Előbb utóbb váltaniuk kell majd, látni fogják, hogy az Ellenállók számára csak a "küzdelem az ismeretlen ellen" maradt kapaszkodónak. A félelemre épülő rendszerek ingatagok, nem vezetnek sehova, nincs jövőjük csak pillanat jelenük.

Az Láthatatlan Ellenséggel való harc nem más, mint olyan másvalaki pillanatnyi érdekeinek szolgálata, aki kézzel foghatatlan. Egy hang a scannerből. Valahol távol egy kényelmes irodában ücsörögve nézegeti, hogy áll éppen a Föld nevű bolygón a Félelem eszméje. Nincs valós cél csak a teljes nihil. Ha Nincs valódi, értékkel bíró cél, nincs valódi siker sem. Csak sikernek álcázott esemény.

Az vajon siker, ha van nálam ezernyi XMP? Aligha.

Az siker, ha az Intelen csak a saját színem látom? Aligha.

Az a siker, ha a társak valódi tartalom nélkül dicsérgetnek, mert ez a szokás alakult ki? Aligha.

Az valódi siker, csak számokról és számokról és még több számról tudsz propagandaanyagot kiadni („A negyedik kétéves tervet 20%-kal teljesítettük túl! .. Jövő héten kismillióhatszáztizenkettő portált építünk! És az jó lesz nekünk! Mmmmkay?”)? Nem hiszem, hogy ez lenne a siker.

A valódi siker mérhetetlen, számokban nem kifejezhető.

Amikor tudod, hogy mind annyian olyan célért egyesítitek tehetségeteket, időtöket, erőforrásaitokat, amiről nem is kell beszélnetek igazából, mert félszavakból is tudjátok, miért küzdünk...

Amikor olyan célokról beszélünk, ami túlmutat a csoport és egyéni érdekeken…

És amikor a cél már másodlagossá vált, mert tudjátok, hogy eléritek és már csak az izgalom és a cselekvési vágy maradt meg bennetek…

Az már bizony siker.

A másik „dolog”, amit fontos rögzíteni, hogy van pár Felvilágosult, aki frakciót váltott, de ezt megpróbálja titkolni.  Úgy tűnik, hogy szégyenként fogják fel a váltást, legalábbis nem verik nagydobra. Csak abban reménykedek, hogy minden dezinformációt átadtak, amit át kellett. A jelek szerint az ellenállók figyelmét sikerült tökéletesen elterelni és ma már akár a teljes tervet kirakhatnánk, akkor se tudnának mit tenni ellene.

A bejegyzés trackback címe:

https://ingress.blog.hu/api/trackback/id/tr35194158

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása