Kérdések amikre sose fogunk választ kapni

Kérdések amikre sose fogunk választ kapni

operation T.O.R.T.A - részletek

2013. november 19. - syck

Az operation T.O.R.T.A beszámolója GreenLui portáltárstól. Talán ebből is kiderül, hogy ez volt az eddigi legnagyobb zöld project. Sok feladat, sok ügynök, nagy kockázat de nagy nyereség.

classfied.JPG

„Összeírtam a T.O.R.T.A. névre keresztelt Magyarország Mező (vagy field.. soha nem tudom melyiket lenne jó használni) történetét. Tervezés Az egész a 13Magnus-sal kezdődött. Az akkori Budapestet beterítő zöld takaróban is aktívan részt vettem és az akkori közösség fennmaradt.

Ott beszélgettünk, hogy jó volt ez, meg kell ismételni, stb.. Ekkor vettem az IITC rajzolós scriptjét (draw tools) és elkezdtem tervezett linkeket rajzolgatni, hogy lehetne ezt az országot egy mezővel lefedni… vagy kettővel… stb. Kialakult egy a megvalósítottra erősen hasonlító rajz. (a 8 portálból 4 módosult!!), amit megosztottam.

Mindenki beindult, hogy gyerünk, csináljuk. Ekkor jött a meló egyik legnehezebb és számomra az egyik legélvezetesebb része, meg kellett keresni a helyi ügynököket, aki tudnak/akarnak segíteni. Hihetetlen milyen örömmel jöttek, jöttetek! Varázsoltunk, embereket kerestünk. Annak fényében, hogy hol van ember, módosult a T.O.R.T.A. képe. (Ha ránéztetek az mezőkre nem kell magyaráznom miért ez lett a neve.) Pl jó lett volna Nagykanizsán túlra tenni a dél nyugati sarkát, mondjuk Lentibe, de ott nem volt fix ügynök. A lényeg, hogy kb. 1 hét alatt összeállt egy elsődleges terv és a csapat nagy része. A tervezésnél fontos volt, hogy olyan irányokat válasszunk, hogy minél kevesebb zöld (és csak praktikus célból kék) linket kelljen levenni.

Ezért módosult az északi régió, nemzetköziek lettünk. Saca-n (Szlovákiá) lett a végpont, ezzel nagyon sok északi zöld link maradhatott. Ezzel együtt találtunk egy olyan portál, amihez még kulcs is volt, ami messze volt minden kék tevékenységtő. Ez Hetefejércse! Aki arra jár, nézzen be, ingress szempontból történelmi hely lett!

Kialakult a végül megvalósult terv. Sokat beszélgettünk arról, hogy az ilyen központosított mezők mennyire gyengék, - elég a közepüket leszedni – de mégis ezt választottuk. Védhettünk volna jobban a központi, solti portált, de úgy ítéltük meg, hogy ADA ellen nem lehet védekezni. Lehet, de ez Solton nem volt megoldható… Meg kellett határozzuk az akció idejét. Itt egy olyan időpontot kellett találni, ami mindenkinek jó. Nem volt egyszerű, páran saját programjukat módosították emiatt! (hálás köszönet érte!!).

Lehetett volna tudományosan is megközelíteni, hogy mikor a legkisebb az aktivitás, de itt a tartóportálokra emberek kellettek, akiknek van ÉLETÜK. Kivitelezés Egyre több ember lett bevonva, az akció idején már 18-an voltunk a csatornán, és ezen kívül még legalább 10-15 ember tett így vagy úgy azért hogy minden működjön. Itt engedjetek meg egy kis kitérőt. Fura volt, hogy vadidegenekre ráírva a COMM-on milyen kedvességgel és nyitottsággal fogadtak az ügynökök. Szinte kivétel nélkül! De mint mindenhol, itt is voltak kivételek. Volt kihirdetett linkcsend, amit sokan – tudtak róla vagy sem, kérdés persze – nem tartottak be. Volt olyan, akit többször megkértek, hogy NE linkeljen pár napig, amire válaszul behúzott még 2-3 linket, keresztezve a tervet. Nem tudom azt mondani, hogy ha kapsz egy kérést/utasítást a COMM-on vagy akár Hangouton, azt feltétel nélkül tartsd be, de nézd meg hogy ki kéri.(Ha lehet ne a COMM-ot használjátok, mert az nem biztonságos!!) Ha az egy 2-3 millió AP-os játékos, akkor lehet hogy komoly a kérés. Nem kell itt katonás rendnek lenni, de ez egy közösségi játék, ez egy közösségi játéktér, ahol a munkátok néha plusz munkát generál másoknak, néha meg pont segít. Ezt előre nem lehet tudni. Ezért javaslom, sőt kérem, próbáljatok minél jobban összedolgozni, ha kérnek valamit – olyan aki megbízható – azt tartsátok be, és kérjetek, szervezkedjetek nyugodtan ti is!

torta_intel.png

Az xmp lövöldözés és a rezonátorok telepítése jó móka egy darabig… De utána is van élet a játékban, sőt, ha eléred a 8-as szintet, onnan kezdődik igazán, mert már nem elsődleges cél az AP gyűjtés, oda tudsz figyelni másokra. Na egy szónak is száz a vége, tessék EGYÜTT játszani!! Az akció csütörtökön indult. Pifta – a mobil Nindzsánk, a félisten pusztítónk – elindult. Leszedett pár útban lévő linket a Dunántúlon, Soltról behúzott pár linket, elment Makóra. Majd vissza Pest, és szombaton még Eger felé… Csak Ő egyedül ment majdnem 2000 km-et. Minden zöld süvegelje meg ha találkozik vele!! Jól alakultak a dolgok, a pozsonyi és bécsi Magnus miatt jelentős linkelés nem volt a szlovák oldalon, volt egy zavaró link, de azt a szlovák kollégák tudták kezelni. Délután 7-re gyakorlatilag kész voltunk. Hiányzott még Fehérvár és környéke, ahol nagyon gyors és hatékony az ellenállás. És a solti ügynök, aki 9-re ígérte magát. A többit már láttátok, remélem sikerült pár percre örömet csempészni az ügynöki szívetekbe! ;) Mint minden tervben, ebbe is csúsztak be gigszerek. A pécsi ügynöktársunk telefonja pár nappal az akció előtt elromlott. Vagy hogy Makón egy makói belső link – amit valahogy nem is figyeltünk – akasztotta a linkelést.

Stáblista:

Rombolók Pifta egész ország Misterkiba Miskolc felé h4x4cut0r Miskolc Ebihal92 Jászság koponya Jászság bostone Jászság PalocskaMate Debrecen PedroOne Székesfehérvár Award Székesfehérvár danielSTAlkeR Székesfehérvár unematti Székesfehérvár lalooohun Győrújbarát Gumirocker Kecskemét Schuvy Kecskemét Maegor Kecskemét Portálok felelősei,

helyi tisztogatók: Makó szabz Gyula MexeM Hetefejércse eszti (hozta a kulcsokat) Saca - Szlovákai Libike Mosonmagyaróvár havasmezoi Nagykanizsa szokolzs Pécs 9FW3GDEX, Xhex Solt szbali

Tervezett, de nem felhasznált tartóportálok Nyíregyháza Grozunol Domaháza SYABi79

Támogatók: Chaba Debrecen smartstep Gyula HaL0 Békéscsaba Martin Kaluza Szlovákia Günter Georg Bergmann Ausztria

Koordinátorok, szervezők: Koltai66 MontyX GreenLui

Ha valaki kimard, elnézést, hál Istennek sokan voltunk!! Fény kísérje utatok!

GreenLui"

A bejegyzés trackback címe:

https://ingress.blog.hu/api/trackback/id/tr655644687
Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása