Kérdések amikre sose fogunk választ kapni

Kérdések amikre sose fogunk választ kapni

Új fejezet, Helios burns, Darsana begins

2014. szeptember 29. - syck

Véget ért a Helios. A Niantic-tól megszokott fordulatokkal tökre más történt, mint ami amúgy történt.

helios-burns.jpg

Tapasztalt játékosok már megszokhatták, hogy az Ingress háttér sztorija fordulatokkal gazdagított, sokszor azt azérzést keltve, hogy az XM anomáliák kimenetele mindegy.

Most is valami hasonló történt, bár nehéz azt mondani, hogy váratlan, de a kékek Helios győzelme a háttér sztorihoz viszonyítva nem hozta azt a mindent elsöprő győzelem érzést mint például Jarvis visszatérése a Magnus XM anomália után.

Természetesen lehet, hogy a kékek győzelmének később lesz jelentősége, mindenestre most megjelent információk alapján a kékek által kontrollált Artifactek egyetlen globális portált hoztak létre. Ez „portál” föld méretű lett (a scannerben nem jelent meg, ne keressétek), kíváncsian várjuk ki fogja „beszínezni”. Ne adj isten ki(k) érkeznek majd ezen a portálon a túloldalról. Az információ még validálásra vár.

Flint a müncheni rendezvényen már leakelte az új fejezetet, elképzelhető, hogy az új XM anomália sorozat neve Darsana lesz. Ami megint csak sok mindenre utalhat, mint a „Helios burns, darsana begins” szlogen is. Utóbbi szabadfordításban:

Helios elégett, darsana kezdődik. Ami tágabb (okkultabb) értelmezésben lehet:

Helios a tűz király elégett és várjuk a visszajövetelét. Helios a nap(király) aki mindennap meghal és minden reggel újjászületik. Halálával a sötétség korszaka köszönt be, a fény elhagyja a világot. Darsana. Helios jelentheti Jarvist, aki jelenleg haldoklik, vagy legalábbis meglehetősen beteg köszönhetően egy dark XM „fegyvernek”.

A darsana értelmezése az Ingress kapcsán még megfejtésre vár.

 „A történeti Buddha halála után rendkívül gyorsan kezdett elterjedni tanítása is.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ingress.blog.hu/api/trackback/id/tr586741125
süti beállítások módosítása