Kérdések amikre sose fogunk választ kapni

Kérdések amikre sose fogunk választ kapni

ReMagnus 2014

2014. október 01. - syck

A zöldek budapesti rendezvénnyel emlékeztek meg a Magnus XM anomáliaról. A közel hetven ügynök az ország minden tájáról érkezett Ingress élményért.

regmanus001.jpg

Pre-pre

A reMagnus története azzal kezdődött, hogy Cselka elkezdte szervezni a müncheni utat (Mellékszál: Prágába egy negyvenfős bérelt busszal mentek a magyar zöldek), de az októberfeszt miatt nagyon hamar olyan összeg jött ki, ami nem volt vállalható a zöld közösség többségének.

Ekkor jött az ötlet, hogy ha Münchent nem is, de Budapestet meglehetne járni és sokak számára nyújthatnánk közösségi élményt. A tanakodás egy margitszigeti ebédnél ért véget, ahol nem csak az üdítőnket cserélték el, de a koncepció is alaposan megváltozott. Az egyszerű jövünk-megyünk koncepció kezdett formát ölteni.

Pre

A reMagnushoz hasonló „rendezvények” legnehezebb pontja az előkészület. Rengeteg ötlet, javaslat elképzelés és stratégia közül lehet ilyenkor válogatni és nem utolsó sorban rengeteg olyan zöld van aki megbízhatóan bevonható. Ebben az esetben is nehéz volt dönteni, hogy kiket vonjunk be szervezésbe, de végül győzött az az érv, hogy elsősorban olyanokat kellene belökni a mélyvízbe, akik még nem voltak szervezők hasonló eseményben. Így összeállt a dreamteam:

  •           Nightie
  •           Steamy
  •           tamasg
  •           Victoare
  •           qns
  •           és persze Cselka és „future”.

(Jelezném, hogy nincs háziportálom, így érdemes a névsorban előttem állóknál „bosszúért” lihegni)

Retro, avagy mire fűztük fel

Majdnem egy éve történt, hogy hivatalos Ingress XM anomália rendezvényt kapott Magyarország.

A tavalyi anomáliát a zöldek nyerték, az eredményhez számos külföldi gratuláció is érkezett, az eseményen tanultakat pedig több külföldi anomálián is hasznosították a helyi zöldek.

Mivel nagyon sok új zöld portáltárs érkezett a közösségünkben az elmúlt egy évben, úgy gondoltuk, hogy a tavalyi győzelem megünneplésére egy hasonló, közösségi élménnyel a legmegfelelőbb.

Az alapgondolat az volt, hogy a kékek keménymagja úgyis elutazik Münchenbe, így kellemes fricska és kellően idegesítő lenne számukra, ha Budapesten közben a Gépbarát portálok megritkulnának és az emberiség esélyei növekednének ADA befolyása ellen.

Természetesen egy megemlékezés nem lehet emléktárgyak nélkül, így az eseményen résztvevők pólókkal, bögrével, hűtőmágnessel, matricával felszerelkezve távozhattak. Az esemény kapcsán 200-200 db póló és bögre toll, 150 db mágnes és matrica készült el.

Indulás

A találkozási pont a Kossuth tér volt (érhetetlen okokból, meg is jelent a rendőrség, miért nincs bejelentve a demonstráció, miért vannak egyenruhában a rendezvény résztvevő, ki a szervező stb stb). Az ideérkezők a helyszínen kapták meg a feladatokat a csapatvezetőktől.

regmanus002.jpg

Az operátori feladatokat ezúttal is Nightie „kapitány” hajtotta végre, a teljes retro feelinget pedig a Zello „walkie-talkie” adta meg.

regmanus003.jpgLeírhatatlan mennyiségű (én legalábbis biztos nem állok neki) esemény, poént történt a közel hat órás ingressezés közben. Egy ideig számoltam, hány portált raktunk fel L8-ra de igazából nem is volt a végén érdekes, hogy milyen eredménnyel mentünk.

Remek csapatok álltak össze, remélhetőleg mindenki megtapasztalta a csapatban cselekvés minden előnyét, hátrányát, furcsaságát, kihívását.

Összegzés

Sikerült megint egy olyan zöld közösségi élményt szervezni, ami egyszerre volt szórakoztató, közösségi és tapasztalatszerző. Sajnos az nem jött össze, hogy az egész eseményt a kliensen belüli küldetésekkel toljuk végig, de ami késik az sose lesz.

P1050678.JPG

A siker nem is volt kétséges, aki nem érezte volna jól magát az eseményen, az el se jött. Akik eljöttek sokat tanulhattak, nem csak az „öregektől”, pusztán azzal, hogy az Ingress egy új oldalát ismerhették meg. A csapatos mozgás mindenkinek új élményt jelent, az Ingress egy teljesen más arcát mutatja meg mikor csapatban, a közösségért a másikért cselekedve hajt végre akciókat az ember.

Köszönet mindenkinek, különösen a Kossuth téri rendőröknek, akik megelégedettek egy személyivel és egy szórólappal így elindulhatott a reMagnus.

És következő megmozdulásra se kell sokat várni.

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ingress.blog.hu/api/trackback/id/tr216749571
süti beállítások módosítása