Kérdések amikre sose fogunk választ kapni

Kérdések amikre sose fogunk választ kapni

Darsana első forduló: botrány Vilniusban

2014. október 18. - syck

Amiről eddig csak lev. listák homályában volt téma napvilágra került: anomália botokkal.

sham.png

Régóta téma kisebb közösségekben, hogy a kék színhez kötődő csoportok előszeretettel használnak botokat az anomáliák alatt, akár úgyis, hogy a helyszínen vannak és közvetlen a terepen irányítják a botokat a környező utcákra vagy volatile portálokra. Idáig csak gyanú volt, de úgy tűnik, hogy ezúttal nem figyeltek a részletekre (vagy ez az első valódi eset és a korábbi gyanús esetek csak egy legenda alapját képezték).

Vilniusban egy komoly, jól tervezett bot tevékenységgel teljesen tönkre vágták az anomáliát kéknek álcázott csalók. Pár bottal és egy jól megírt utasítás scripttel gyakorlatilag értelmetlenné tették az anomáliát. A botok minden tevékenysége gyorsabb és pontosabb, mint amit legjobb játékosok valaha is végrehajtani tudnának. Esély sincs a botok ellen.

Az eset tökéletesen rámutat arra, hogy amíg a Niantic egy nagyon hangos, de nagyon kicsi rétegnek szeretne fejleszteni (pl. cross faction meetup őrület), addig a valóságban ott teszik tönkre az Ingress-t, ahol nem akarják.

A botok egyébként zöld színben is szerepeltek, a jelenlegi információk alapján link ampolták a zöld portálokat az anomália alatt. Erősen deja vu érzés lehet sokaknak, Prágában szintén történt hasonló megoldás kék ügynökök részéről.

A témával részletesebben is foglalkozunk a következő fényadó próbaadásban.

update: Az állítólagos elkövető egy helyi kék veterán.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ingress.blog.hu/api/trackback/id/tr356806461
süti beállítások módosítása