Kérdések amikre sose fogunk választ kapni

Kérdések amikre sose fogunk választ kapni

Kék katonák

2013. január 31. - futureboy

Sajnos beigazolódott a félelmünk. A legtöbb kéknek fogalma sincs, hogy mit történik, mit tesz. Csak a kezébe nyomtak egy scannert és megy bele a világba. Parancsra. Csináld azt, lövöldözd le azt, erősítsd meg amazt. A hallgat, minden magáévá tevő Gépezett eszközei és még csak nem is tudnak róla.

Eltitkolni, eltörölni mindent, amit nem értenek, amitől félnek, mert ismeretlen. Kitűnő katonák. Nem értik, hogy miért kell minden embernek tudnia az XM-ről. Nem értik miért kellene azt tanulmányoznunk. Nem értik, hogy miért kellene keresni a kapcsolatot a Shaperekkel. Nem értik mit jelent, hogy rajtunk kívül van intelligens faj az univerzumban, ráadásul testközelben.

Nem értik. Csak pusztítatni tudnak. A pusztítás öröméért.

Ma kipróbáltam én is, hátha megértem, miért pusztítanak el minden kísérleti telepünk. A több ezres XMP állományunkból vételeztem pár tucatot és végigsöpörtem a várost. Unalmas volt. Semmi kihívás.

Valóban csak a pusztítás öröméért rombolnak? Vagy a parancsot teljesíteni kell?

Békét ajánlottam nekik, semmi válasz. Az eddig nyitottnak tűnő Sunrise se gondolta végig, hogy mit miért. Sajnos ez azt jelenti, hogy a hétvégén totális háború lesz. Minden tervüket ismerjük. Ahol tudunk, megakadályozzuk a katonai műveleteiket.

Reméltem, hogy nem kell a bécsi felvilágosultaknak szólni, hogy baj van. Kontrollálhatónak tűnt a helyzet. De be kell látnom, nem nekem volt igazam, hanem azoknak a zöldeknek, akik a kékekben csak a zsoldosokat látták. Valóban azok.

Nem értem a kékeket. De sajnos át kell vennünk a módszerekeit, csak az erőből értenek.

http://ingress.blog.hu/2013/02/01/minden_rendszer_annyira_eros

A bejegyzés trackback címe:

https://ingress.blog.hu/api/trackback/id/tr585055196

efhábé 2013.01.31. 17:46:36

Hm, ha egy zöld portál kékül, az értelmetlen pusztítás, azonban, ha egy kék portál zöldül, az alkotó tevékenység? Nem szívtál te túl sok xm-et mostanában? A shaperek elérték, hogy gondolkodás nélkül valljad, két láb rossz, négy láb jó?
A szabad, önálló gondolkodás képességét már nyilvánvalóan elvették tőled, a shaperek pincsikutyája vagy, büszkén.
A szabad akarat teszi emberré az embert, a képesség arra, hogy szabadon dönthessen saját sorsáról. A shaperek ezt veszik el, amikor nem nyíltan, vendégként jönnek, hanem titokban, sunyin portálokat nyitva. Az ellenállás nem a kapcsolat ellen van, jöjjön az idegen intelligencia, de nyíltan és vendégként, egyenrangú félként, hiszen csak technikailag fejlettebbek, mint mi. Az ellenállás épít, óvóhelyek készülnek a portálokból és ehhez sok portál kell, sok kék portál kell, de egyetlen zöld sem. Jöjjenek a shaperek személyesen és fogjunk kezet, csápot, gondolathullámot vagy ami nekik van, de jöjjenek és tartsák tiszteletben, hogy mi emberek vagyunk, nálunk tisztességes csak az lehet, aki kihúzott gerinccel és kinyújtott karral odaáll elénk.

futureboy 2013.01.31. 17:48:34

amit leirtal az a zold allaspont. fuss neki ujra.

futureboy 2013.01.31. 17:50:35

itt tudsz valtani, a gondolkodasmododnak megfelelo factionra:

support.google.com/ingress/answer/2892252?hl=en&ref_topic=2799232

efhábé 2013.01.31. 18:04:08

Te az előbb még nem arról kamilláztál, hogy minél több ember ismerje meg az xm-et és keressük a kapcsolatot a shaperekkel? Ez a zöld álláspont. Én azt mondtam, a shaperekkel kell kontaktálni, egyenrangúan, nem a titokzatos tudatmódosító technikájukkal, amit ide küldtek és amit teljes egészében nem ismerünk. Persze nyilvánvaló, hogy nem akarod érteni a különbséget, de nálad már működik a tudatmódosítás.

futureboy 2013.01.31. 18:13:43

fuss neki ujra szerintem. hatha megtalalod a logikai hibaid.

btw nem aratna megkerdezni kulfoldi kekeket, h ok miert is harcolnak. de ovatosan, mert az eretnek gondolataidert lehet kizarnak maguk kozul. targyalni a shaperekkel? ezt se hallottam meg kektol!

mint kek, neked tudnod kell: a niantec miert akarja eltitkolni az xm letezeset. miert nem hozzak nyilvanossagra az eddig elert eredmenyeiket, miert tunt el Jarvis. mi lett a sorsa devra bogdanovichnak es milyen kiserleteket hajtottak vegre az xm-mel.

aruld el legyszives a valaszokat.

futureboy 2013.01.31. 18:16:46

mindenestre a posztom tartalmat kellokeppen megerositetted fogalmatlansagoddal :(

tipikus katona.

efhábé 2013.01.31. 18:31:12

Logikai hiba?osztan hol? Jaja, pont veled szeretnék infót megosztani :-) egy dolog, hogy túladagolták nálad az xm-et, de miért feltetelezed ugyanezt mindenki másról is.
És igen, szeretek "eretnek" lenni, azt jelenti, nem bégetek gondolkodás nélkül egy oldalon. De választottam, átgondolatlan és nem véletlenül.

futureboy 2013.01.31. 18:35:21

"Te az előbb még nem arról kamilláztál, hogy minél több ember ismerje meg az xm-et és keressük a kapcsolatot a shaperekkel? Ez a zöld álláspont. Én azt mondtam, a shaperekkel kell kontaktálni, egyenrangúan, nem a titokzatos tudatmódosító technikájukkal, amit ide küldtek és amit teljes egészében nem ismerünk."

pl itt. shaperek energia lenyek. onalloan nem kepesek alakot olteni... ahhoz, h kommunikalni tudjunk veluk, nekunk is van tenni valonk.

mire gondolsz egyebkent? mit kuldtek ide szerinted?

xaba99 · http://landf.blog.hu 2013.01.31. 19:07:27

@futureboy: Még az Ingress előtt egyéb blogjaid és tevékenységeid alapján egy értelmes, szimpatikus embernek gondoltalak, bár nem ismertelek. Amikor elérted az L7-et, teljesen kifordultál magadból. Mintha kimosták volna az agyadat. Hogy az XM, a shaperek, MoparMan, xanderhyde (apropó: xanderhyde nem véletlenül a másik accountod?), vagy a túl sok bolyongás és táccsolás éjszakánként, tök mindegy.
Önelégült, nagyarcú megmondóember lettél, és ezt őszintén sajnálom.

yitsushi · http://blog.code-infection.com/ 2013.01.31. 20:17:59

mar csak azt nem ertem miert ingress blog ha enlightened eszmefuttatassal tolod. =)

Amugy meg. A zoldek se tul felvilagosultak, mert igencsak sok zold kerdest lattam mar magyar nyelven is arrol, hogy "kik azok a shaper-ek?"

yitsushi · http://blog.code-infection.com/ 2013.01.31. 20:20:34

Amugy pedig az hogy nem lattok ra a kekek bizonyos komunikacioira nem azt jelenti, hogy nincs logika mogotte =)

efhábé 2013.01.31. 20:39:46

Aha, kezdem érteni. Szóval a shaperek energialények. Ezt nyilván ők maguk mondták neked sörözés közben.

Egyrészt te is energialény vagy, csak gondold végig, mi az a Higgs - bozon, másrészt a shaperekről annyit és azt tudunk, amit ők akarnak, hogy tudjunk. Terraformálás kifejezés mond valamit? Gondolkodj el rajta egy portáloktól és xm-től mentes területen.

futureboy 2013.01.31. 22:08:36

@efhábé: faraszt a tudatlansagod.

futureboy 2013.01.31. 22:09:24

@xaba99: nincs mashol blogom. szerintem osszekeversz valakivel...

futureboy 2013.01.31. 22:10:31

@yitsushi: de van logika. eltiporni mindent ami zold... pont errol szol a poszt.

efhábé 2013.01.31. 22:59:39

Engem meg az arrogáns ostobaságod, oszt mégsem kenném bele az arcodba, ha logikus és helytálló érvekre, amik rámutatnak gondolkodási hibádra, érvekkel, nem pedig személyeskedéssel válaszolnál. Meglehetősen vicces egyébként, hogy pusztításról siránkozol, miközben a hősök terét lvl6 zöldek zöldítik, annyit adva csak a látszatra, hogy lvl1 rezokat raknak le. Meglehetősen vicces pusztításról siránkozni, miközben nekimész lvl1 meg lvl2 farmoknak. Amivel egyébként komoly gond nincs, hiszen erről szól a játék, egymásnak feszül kék és zöld, ám két morális probléma azért akad. Egyrészt ugye nyolcadikosként épeszű ember nem rúgja szét az elsősök várát a homokozóban, inkább keres magának egy másik nyolcadikost birkózni, másrészt miután beleköt a másikba, hogy bunyót generáljon, nem áll neki óbégatni hangosan, hogy a másik bunyózik.
Természetesen a fentiek alapján nem várom el tőled, hogy képes legyél morális dilemmákat értelmezni, pláne nem interiorizálni és kiválasztani a morálisan helyes, etikus viselkedésmódot, úgyhogy bőven elég, ha annyit felfogsz a posztoddal kapcsolatban, hogy aki kurvának áll, az ne sírjon, ha basszák.

futureboy 2013.01.31. 23:04:06

@efhábé: latkanyastilus. koszi az ujabb megerositest. jol esik latni, hogy ennyire jol latjuk a kekek kozott uralkodo viszonyokat.

efhábé 2013.01.31. 23:14:46

Öröm volt betekinteni egy paranoid droid agyába, csak remélni merem, hogy nem minden zöld ilyen.

futureboy 2013.01.31. 23:18:19

@efhábé: nem hiszem, hogy kozkatona kepes lenne megerteni a civilek vagy felfedezok esetleg a tudosok vilagat.

a lelkiismeretevel mindenkinek maganak kell elszamolnia. van aki tudja mi a tarsadalom erdeke es van akinek megmondjak.

efhábé 2013.01.31. 23:34:14

Dejszen az elébb még majdnemzöld eretnek voltam, most meg hirtelen közkatonává váltam? Bicsaklik a logika, kolléga, nem tetszik lenni bipolárisnak magácska?

futureboy 2013.01.31. 23:42:55

@efhábé: a zold filozofia a helyes. ez egyertelmuen kiderult, hiszen te ugyanazt vallod mint en. tippre ez egyfajta vedekezes, felhuztal egy teoriat, amivel megnyugtatod magad, hogy jo ugyert harcolsz.

de a valosagot, hogy valojaban kormanyok es ki tudja meg milyen gazdasagi tarsasagok erdekeit szolgalod nem vagy hajlando elfogadni, hiszen akkor kiderulne, hogy idaig a rossz celokat szolgaltal.

katonas logikaval igy nem marad mas, mint megmagyarazni magadnak, mi is a hiba a tuloldalban, miert is allsz te a jo oldalon. miert is a masik oldal a rossz. miert is jogos eltaposni.

nem latok hibat a logikamban mivel tenyekre epul es minden egyes kommenteddel megerosited, hogy a kekek elfogadtak egy magyarazatot. nem keresik az igazsagot, nem kutatnak, nem nyomoznak. ha ezt tennek, rajonnenek, hogy hamis erdekeket szolgalnak.

a shaperek nem kuldtek ide semmilyen targyat.
a shaperekrol nem tudunk semmit ami alapjan ellensegesnek lehetne nyilvanitani oket.
az XM-et az emberek maguktol fedeztek fel.
a portalokat az emberek nyitjak a shaperek fele.
a shaperek keresik a kapcsolatot velunk, de a kormanyok, politikusok, burokratak mindent megtesznek, hogy ez titok legyen.

a kekek a hallgatast szolgaljak.

pastboy (törölt) 2013.01.31. 23:55:21

Az elég súlyos defektus, ha ezeket komolyan gondolod, fjúcsörboj. Ez egy fikció, amit egy szoftvercég nyomott az agyadba, ez nem a valóság. Szegény ember, látod hová vezet a rendszertelen nemi élet teljes hiánya... Szánalmas vagy.

efhábé 2013.01.31. 23:57:15

Egyrészt nem érted a két álláspont közötti különbséget, pedig van, óriási, másrészt, és ez nagyon komoly probléma, nem érted a különbséget arg és rl között.

futureboy 2013.01.31. 23:58:18

@efhábé: mar akozott a ket allaspont kozott amit te vazoltal fel? nem is akarom erteni, mert nem az a valosag.

efhábé 2013.02.01. 00:05:37

Mondom én, hogy súlyos zavar van nálad valóság és augmentált valóság között.

futureboy 2013.02.01. 00:08:20

@efhábé: lehet.

de en legalabb megprobaltam ma beket kotni a kekekkel.

a haborut valasztottak. katonahoz melto dontes.

legyen.

efhábé 2013.02.01. 05:49:39

Ó, a szívem meg ne szakadjon. Hetek óta rombolod az alacsony szintű farmokat, provokálod az embereket scanner comban, aztán, ahogy megkapod az első válaszcsapást, sértődötten "békét" akarsz kötni? Az nem békeajanlat, hogy ha megmarad Újpest, akkor te nem rúgod szét a Rezső teret és nem utazol Győrbe. Hát utazz, aztán gondolkodj el rajta, hogy mi a különbség ultimátum és békeajánlat között.

futureboy 2013.02.01. 07:39:10

@efhábé: orulok, hogy ilyen kitartoan keresed az ellensegkeped alatamaszto okokat, indokakat.

remelhetoleg azon is elgondolkodsz, hogy miert csak azokra a mondatokra reagalasz amire gyulolettel tudsz valaszolni. remelem egyszer elfogynak ezek a kapaszkodok es nem marad mas hatra mint elgondolkodni, azon amit korabban irtam:

"a shaperek nem kuldtek ide semmilyen targyat.
a shaperekrol nem tudunk semmit ami alapjan ellensegesnek lehetne nyilvanitani oket.
az XM-et az emberek maguktol fedeztek fel.
a portalokat az emberek nyitjak a shaperek fele.
a shaperek keresik a kapcsolatot velunk, de a kormanyok, politikusok, burokratak mindent megtesznek, hogy ez titok legyen.

a kekek a hallgatast szolgaljak"

es egyszer csak megvilagosul elotted, atvertek, hazudtak neked. celnelkul rombolsz, gombokat nyomogatsz egy scanner masok erdekeit szolgalva. fogalmatlanul de lelkesen allsz az altalatok fabrikalt hadszinteren.

efhábé 2013.02.01. 07:53:18

Hogy nyitnák emberek a portálokat? Pont ezért mondom, hogy képtelen vagy elkülöníteni a valóságot az augmentált valóságtól. A játék béta, nem véletlenül, az, hogy most gyűjtik a portálokat a valós életben, nem azt jelenti, hogy a játékban is te nyitod. Ha emberek nyitnák, csak gondold végig, hogy lehetnének semlegesek a portálok?
Azt meg engedd már meg nekem, hogy élve legemberibb tulajdonságommal, szabadon választva eldönthessem, mire reagálok és mire nem. És jééééé, csak nem visszacsatoltunk az elejére, miről szól a harc. Embernek maradni...

efhábé 2013.02.01. 07:58:52

Az különösen édes, hogy közlöd, cél nélkül rombolunk, miközben épp tegnap éjjel zúzta le a csapat, köztük te is, a Rezső teret és ment át onnan a bazilikához. Ott mondjuk elkente a szátokat a védelem, de ugye ott is az volt a helyzet, hogy a kék portálokat kezdték rugdosni a zöldek és a támadás hírére futottak be a kékek védekezni. Szóval egy kicsit mintha disszonancia lenne a kognitivitásodban.

Szakyster 2013.02.01. 08:00:37

futureboy: Áruló vagy. Hiába próbálod szépíteni, az egész emberiség árulója. El lehet azon vitatkozni, hogy jószándékból, butaságból, naivitásból, vagy érdekből, de a lényegen mit sem változtat. És ez ellen küzdeni kell mindenkinek, aki a tovább lát az orránál, és minimális közösséget vállal a fajával. És én is küzdeni fogok az utolsó bursteremig, mert ha győztök, akkor az mindenki számára a vereséget jelenti. Isten óvjon mindenkit tőletek.

futureboy 2013.02.01. 08:10:27

@efhábé: nem tudom mire gondolsz augmentalt valosag alatt. letezik ilyen? szerintem csak egy valosag van.

amikor felhelyezel nyolc resonatort, akkor nyitod fel a portalt. alap allapotban is van valamennyi atszivargas, de csak a nyolc resonator mukodese kerul onlineba a portalt. hogy ilyenkor teljes egeszeben megnyilik, vagy csak a meglevo apro rest sikerul kismertekben tagitani nem tudom, ugyebar pont ezt kutatna az Ujpesti XM Kutatokozpont.

en nem parancsot adtam arra, h reagalja valamire.

felhivtam a figyelmed arra a tenyre, hogy csak a gyuloletedbe tudsz kapaszkodni, tenyekre nem, hiszen lathatoan nem is vagy tisztaban azzal, hogy mi a scanner, mit tesz egy resonator, miert van szukseg a portalok beuzemelesre.

olvasd vissza milyen gyulolet van a kek hozzaszolasokban. ez lenne az emberiseg? az lenne az emberiseg, hogy en epitek valamit mas meg lerombolja mert mas a szine? ezeket az ertekeket kellene megvedenem? mas emberektol?

shaperek elvennek a dontes jogat? meg nem is beszeltunk veluk! azt se tudjuk mit akarnak de mar ellensegkent kezeljuk oket? mi ez ha nem korlatoltsag?

ezek lennenek az emberiseg ertekei? szerintem ez tevedes. a tevedes valoban emberi dolog, de beismerni a tevedest es kijavitani hibat is emberi dolog.

futureboy 2013.02.01. 08:17:56

@Szakyster: szivesen veszem ha kifejted a gondolataid.

amikor valaki azt irod emberiseg, akkor arra a fajra gondolsz, ami pusztit, kizsakmanyol, fajokat irt ki, tonkreteszi a szulo bolygojat? emberisegre ami keptelen megoldani, hogy a fajtarsai ne halljanak ehen? emberisegre, akinek a tortenelme nem szol masrol mint egymas kiirtasarol?

meg azt se tudjuk eldonteni, hogy egy idegen, ertelmes fajjal, milyen kapcsolatot hozzunk letre.

egyenrangut? tavolsagtartot? leigazzuk oket mint a feherember afrikat, amerikat? csak elvegyunk toluk, vagy adjunk is nekik cserebe valamit?

Szakyster 2013.02.01. 08:25:38

Igen, erre az emberiségre gondolok, ami még sokminden más. A fajra, ami épít, alkot, eteti társait, védi a bolygót, és aminek történelme fejlődésről, tanulásról, megismerésről szól. Az emberiséget, ami _emberkeből_ áll, és nem paraziták által irányított húszsákokból. Persze lehet nem közösséget vállalni velük/velünk, de elárulni...

És ami a legfontosabb, amíg nem tudunk gyakorlatilag semmit a shaperekről (mert amit tudunk, vagy tudni vélünk, az kevés/megbízhatatlan), addig a kapcsolat minimum távolságtartó kell hogy legyen. Folyanak a dolgok szépen, lassan, a maguk módja szerint, mert ez ami most megy, az régi, bevált recept a katasztrófára.

efhábé 2013.02.01. 08:28:18

A portálok szerinted szivárgó, vagy zárt állapotban hogy kerülnek ide? Érdekes módon addig nem léteztek, amíg a shaperek nem kerültek képbe. Akárhogy kerületgetjük, a shaperek és az ő portáljaik nem útlevéllel a határátkelőn jönnek, hanem észrevétlenül próbálnak beszivárogni.
Amit eddig tényszerűen tudunk, az annyi, hogy van egy idegen faj, a shaperek, akikhez kapcsolódnak a portálok és az xm, amivel az emberek gondolkodása befolyásolható.
Vannak zöldek, akik mindent elkövetnek, hogy a kapuk szélesre táruljanak és vannak a kékek, akik nem óhajtják ismeretlen faj ismeretlen szándékainak átengedni a bolygót. Ezek az ismert tények, az összes többi rizsa.
Határőrök vs. Embercsempészek. És persze, az embercsempész is azzal nyugtatja a lelkiismeretét, hogy ő jót tesz, hiszen menekülteket segít egy jobb élethez és esténként nem azzal fekszik le, hogy de jó, ma is rohadtul pénzéhes a bűnöző voltam.

yitsushi · http://blog.code-infection.com/ 2013.02.01. 09:30:22

@futureboy: Kivulrol ugyan ennyi latszik a zold oldalbol is =)

futureboy 2013.02.01. 09:39:08

@efhábé: en nem voltam rezso teren. osszekeversz valakivel.

de szerintem ez azutan volt, h elutasitottatok a bekeajanlatot.

haboru van, amit ti akartatok folytatni.

futureboy 2013.02.01. 09:41:12

@yitsushi: lehet. en probaltam veletek kommunikalni a scanneren keresztul. semmi valasz. egyedul sunrise az, akivel barmilyen kommunikaciot lehet folytatni.

most is csak a froccsoges, gyalazkodas erkezik a kek oldalrol. ez szerintem sokat elarul a katonai moralotokrol.

ebben igazatok van, valoban ti vagytok az emberiseg kepviseloi. csak epp ez a mentalitas nem vezet sehova.

yitsushi · http://blog.code-infection.com/ 2013.02.01. 09:46:41

@futureboy: En speciel nem tudom hasznalni a COMM reszt a telefonrol, mert nem birja a telefon. Ha talalkoztam zolddel akkor nemhogy kapcsolatba leptunk hanem hosszas beszelgetesbe kezdtuk meg soroztunk.

A cikkel kapcsolatban nem is lehet szerintem mast csinalni, mert egyreszt a cikk is csak "frocsoges" masreszt ingress.blog.hu cimen ez nem ingress hanem enlightened.

Bekeajanlat. Alapvetoen kvazi mindenrol szoktam tudni ami megfordul az ingress resistance oldalon vagy kozossegben, de speciel bekeajanlatrol nem tudok. Ami kisse elszomorit. Reszletezned mi volt? Vagyishat mi nem.

Egy kiserlet volt meg anno, amirol tudok, hogy a hosok tere legyen gyakorlozona. Ez kb 4orankent lett utana is L4-L6 szintu zold portalokkal tomve.

futureboy 2013.02.01. 10:06:20

@yitsushi: lehet, hogy froccsoges, de sajnos en csak a valosagot irtam le, azt amit tapasztaltam.

hozzam egyetlen egy kek se jott oda koszonni. egyedul nihillel beszeltem par szot.

tegnap a nemzetinel koszontem ket keknek, nem koszontek vissza. katonaeknal nem szokas. nem gond. megtanultuk.

annyit irtam, h meguntuk a terrorista modszereteket. unalmasnak tartom, h jon petike kozlegeny es pukkant egyet. barmikor kepesek vagyunk hasonlora. tegnap pl porba hullt a citadella, rezsoter (ketszer), muzeumkert, nemzeti. de ezt mi unjuk. mi ennek az ertelme? minket nem izgat fel a pusztitas. talan eszbekaptok vegre ha latjatok a nagyobb erot. de ugy tunik, h titeket csak a gyulolet es a parancsszo hajt elore.

felajanlottam, h amig all az ujpesti xm kutatointezet, addig nem hajtok vegre valaszlepeseket.

mivel ket, esetleg haromszoros tuleroben vagytok ezt fair ajanlatnak ereztem. de meg valasz se erkezett.

mi is megtehetjuk ugyanezt. hetvegen talan demonstraljuk is, hogy a katonai egyszeruseget mennyire konnyu legyozni.

(btw a szekesfehervari stacion nem biztos, h elfog ferni meg egy link. foleg ha veletlen ralinkel egy kek katona.)

hosok teret a kekek nyilvanitottak kikepzotaborra. zold reszrol legjobb tudomasom szerint senki nincs felhatalmazva ilyen dontes meghozasara. szavazas nem volt a temaban.

yitsushi · http://blog.code-infection.com/ 2013.02.01. 10:18:39

@futureboy: A hosok terere tobb kek es tobb zold is egyet ertett. vegso allapot az volt, hogy csak a ter az uttal hataros resze.

Tegnap a bazilikanal en 3 emberrel talalkoztam aki zold volt es koszontem is neki illetve mindannyian koszontunk is egymasnak. Vannak kulturjatekosok es vannak barbarok. Mindket oldalon.

Tuleroben pedig nem vagyunk foleg nem budapesten. Mivel Oliverrel folyamatosan nezzuk a validalt embereket, hogy barmelyik oldalon kemet talaljunk, igy lathato eleg erosen, hogy nem kek tulero van, hanem zold. Sokkal tobb aktiv es egyben erosebb jatekos van azon az oldalon.

Parancsszo meg nincs =) Marmint anno decemberben volt utolso "parancsszo" azota nem tudok en se szemelyes okok miatt aktiv lenni (munka + uj gyerek szuletese). Azota szepen szethullott a szervezettseg. Ebben teljesseggel egyetertek es maradt az a szuk, nagyon szuk kor akik aktivak, kommunikalnak egymassal es nem is maszkalnak ki csak ugy "pukkantani" egyet.

A szomoru igazsagrol meg annyit, hogy mit varsz valaszkent egy olyan cikkre ami semmirol se szol, csak arrol, hogy a kekek milyen barbarok es ertelmetlenek, mindezt egy olyan blognev alatt ami nem igazan ezt kellene tukroznie nev alatt.

Anno en emlekszem mikor olyannyira elkeseredtem, hogy mindenhol kek fieldek es portalok voltak, zold meg szinte semmi es csak zold "pukkantgatasok" voltak, hogy meg videofelhivast is csinaltam, hogy legyetek aktivabbak, mert akkor tenyleg abbol allt a jatek, hogy 3-4 kek egyutt felhuzott egy jo kis teruletet jott egy zold ellott 3-4 xmp-t letarolt 3-4 portalt es ehuzott, aminek ugyebar nincs ertelme.

futureboy 2013.02.01. 10:37:07

@yitsushi: akkor vegkepp nem ertem, h miert nem volt elfogadhato az ajanlat.

nem tudok a tobbiek neveben nyilatkozni, de amig azt latom, hogy az a kek torekves (strategia) az, hogy "eltaposni mindent ami zold", addig en is tartani fogom ezt a strategiat.

az intelt nezve hatalmas elonyunk van, es ha az eddigi strategiat folytatjak a kekek, ervenyesiteni is fogjuk ezt az elonyt.

idaig nem eltunk ezzel az elonnyel, vartuk, hogy megunjatok es kideruljon szamotokra, hogy ez a modszer nem vezet sehova.

nem fenyegetozom, de ervenyesiteni fogjuk az elonyunket ha tovabbra is katonai modszerekkel probalkoztok.

yitsushi · http://blog.code-infection.com/ 2013.02.01. 10:44:38

@futureboy: Mint emlitettem en nem is tudtam rola. Es szerintem nagyon sokan nem tudtunk rola.

Amennyire en tudom, azok akik a kozossegben is ott vannak azok nem agresszios celokkal megy. A tobbiek meg keptelenek kozossegbe gondolkodni. Azokkal en se tudok mit tenni.

Tegnap peldaul bar rombolas volt a cel, de nem a tejes bazilika leszedese. Kordinaltan csak es kizarolag az L8-asokat akartuk leszedni. Sikerrel jartunk ^^. De ennek sem a rombolas volt a celja, hanem a tul eros farm kisebb szintre huzasa, mert ha az ott marad akkor nagyon gyorsan tele lett volna minden L8-as pesten L8-as rezonatorokkal es XMP-kkel, ami nem tul jo hir szamunkra :)

A strategiank meg, legalabbis ami a szervezett reszen mukodik nem az, hogy minden zoldet eltiporni es tudtommal sose volt az. Es en nagyon remelem, hogy akik eddig nem csatlakoztam a kozossegekhez megteszik, mert annak nincs ertelme, hogy 10percenkent zold-kek-zold-kek-zold egy portal es annak, hogy lerombolom aztan otthagyom a ****-ba.

futureboy 2013.02.01. 10:55:11

@yitsushi: ezt karakteren kivul irom, jatekoskent :)

ez is hibas strategia, L4-L5 szinten meg talan-talan celravezeto, de en bizos nem probalnam ki.

minel tovabb toljatok ezt a strategiat annal nagyobb hatranyba kerultok es annal nagyobb lesz a kudarc erzett a kekek kozott.

(igy is barmikor tele tudnank tenni a varost L8 rezokkal. csak nem akarjuk, mert akkor aztan vegkepp elmenne a kekek kedve a jatektol amit viszont mi nem akarunk elerni).

jatekoskent inkabb levelezzunk, nem akarom ezen a blogon keverni a karaktert es a jatekost. syck@chaos.hu

Szakyster 2013.02.01. 11:08:52

Hát, ez esetben egyvalamit lehet tenni: tegyétek tele a várost lvl8 rezókkal, és végre nyugtotok lesz.

xaba99 · http://landf.blog.hu 2013.02.01. 13:32:24

@futureboy:
össze-vissza beszélsz, ne is haragudj.
egyik válaszoddal a másiknak mondasz ellent.

egyszer reklamálod, hogy common nem kaptál választ az ultimátumodra, aztán ezt írod:
"hosok teret a kekek nyilvanitottak kikepzotaborra. zold reszrol legjobb tudomasom szerint senki nincs felhatalmazva ilyen dontes meghozasara. szavazas nem volt a temaban. "

egyrészt azt sem tudjuk "hivatalosan", hogy neked van-e arra felhatalmazásod, hogy ilyen ultimátumokkal állj elő, sőt, hogy szavaztatok-e volna róla, másrészt miből feltételezed, hogy aki éppen common volt a kékeknél, és látta az üzenetedet, az válaszolhatott volna a kéken nevében?

aztán:
"mivel ket, esetleg haromszoros tuleroben vagytok"
vs.
"az intelt nezve hatalmas elonyunk van"

értem én, hogy a túlerő nem feltétlenül az előnyt jelenti, de ha valóban 2-3-szoros túlerőben lennénk, akkor nem lehetne hatalmas előnyötök.

"igy is barmikor tele tudnank tenni a varost L8 rezokkal. csak nem akarjuk, mert akkor aztan vegkepp elmenne a kekek kedve a jatektol amit viszont mi nem akarunk elerni"
egyrészt: hajrá! szerinted meddig állnának az L8-as rezóitok? és mennyire nulláznátok ki a tartalékaitokat? L4-esként egymagam úgy nyomtam le MoparMan L8-as rezóit órákon belül, hogy öröm volt nézni. és nem hogy elment volna a kedvem, hanem pont hogy új kihívás volt, hogy alacsony szintűként ezt végrehajtsam.

amúgy, ha még nem jöttél volna rá, mindenféle háttérsztorit elfelejtve, ez egy területfoglalós játék. ahhoz, hogy az egyik fél minél eredményesebb legyen, a következő dolgokat kell csinálnia:
- saját farmokat létrehozni, ahonnan lehet gyűjteni a cuccokat (ugye újpest, például)
- megakadályozni, hogy az ellenfélnek legyenek farmjai, hogy erőforrás szűkében legyen (a te szemszögedben ez az értelmetlen tarolás, pusztítás)
- AP-t gyűjteni, hogy a játékos minél magasabb szintű legyen, erősebb cuccokat hazsnálhasson. ez a leghatékonyabban a megyünk-irtunk-épitünk módszerrel elérhető, amit szintén panaszolsz, bár az alacsonyabb szintű csapattársaid is ugyanezt csinálják. neked már erre nincs szükséged, jó hogy értelmetlennek látod.

akármilyen ideológiát is húzol rá, a zöldek ugyanazt csinálják, mint a kékek, és egyikkel sincs semmi probléma.
a probléma az ott van, hogy elszálltál magadtól és túl komolyan veszed a játékot. ismétlem: játékot.
mindent személyes sértésnek veszel, és csak magadat járatod le, hogy ilyen mártírkodó, óvónénielvettékakisautómat stílusban nyílvánosan sírsz.

nálatok láthatóan közel nincs akkora szervezettség, mint a kékeknél. ezt hívhatod katonaságnak, én erre azt mondom, hogy nálatok meg ezek szerint mindenki önző, önfejű, öncélú.
Az L8-as, és néhány L7-es játokos kívül nem tudtok nagyobb csapatot megmozgatni. mindenki megy a feje után.

ha mégis annyival jobb lenne a "stratégiátok", meg annyival jobbak vagytok, itt az idő, hogy sírás helyett megmutassátok.

ha mégis elmegy a kedvünk a játéktól, legalább verhetitek a melleteket, hogy legyőztetek minket, csúnya rossz kék katonákat, és szabadon homokozhattok az egész városban.
süti beállítások módosítása