Kérdések amikre sose fogunk választ kapni

Kérdések amikre sose fogunk választ kapni

Végzetes beszélgetések - hármas

2013. június 16. - futureboy

A Totális Megsemmisítő egy elsötétített szobában ült. Hat monitort valamint egy „Hogyan működik a legyek szeme?” című könyvet próbált figyelemmel kísérni egy időben. A monitorok a környék Intel térképet mutatták, a könyv pedig a legyek összetett szemének működését magyarázta.

totalis_megtorlo.jpg

- Rohadék legyek.

A Totális Megsemmisítő idegesen kapkodta ide-oda tekintetét. Próbálkozott már a szkennelés jellegű monitorbámulással és minden monitort csak 2 másodpercig nézni. De nem igazán vált be, mert nap végére begörcsölt a nyaka az állandó jobbra-balra tekergetéstől. Eleinte ezt azzal hidalta át, hogy páros heteken vízszintesen rakta egymás mellé a monitorokat, páratlan heteken pedig egymás tetejére rakta a monitorokat. Tapasztalata szerint egy hét alatt pont kiment a görcs a nyakából. De be kellett látnia, hogy ez nem megoldás.

Sorra vett minden lehetséges opciót és arra jutott, hogy a szemével kell kezdeni valamit. Elsőnek a kaméleonok látószervét kezdte el tanulmányozni, ha neki is menne ez a trükkös szemforgatás több monitort tudna egyszerre nézni. Arról nem is beszélve, hogy ilyen szemekkel a barátnője mobiltelefonját is optimálisan tudna használni, egy időben a sajátjával. Jobb kézbe a saját, a balba meg ott felejti a csaja telefonját, a kaméleon szemekkel tökéletesen tudná mind a két mobilt kezelni. A szemésze szerint baromság volt ezzel kísérletezni és a balszemén levő kötés hetekig emlékeztette erre a szemétségre.

És most a legyek. De szép lassan be kellett látnia, hogy ez a vonal is életképtelen. A legyek szeme csak érzékenyebb ráadásul mi értelme lenne, ha többször látna ugyanazt? Neki nem élesebb látás kell, hanem több szem. Dühében a falhoz vágta a könyvet. Rövid habozást követően felállt és megtaposta a könyvet.

- Te cafat.

Tette hozzá minden meggyőződés nélkül. Nem volt benne biztos, hogy egy könyv felett lehet-e győzelmet aratni. Többszörös Tetris Ring bajnok volt, imádta alázni a 8 – 10 éves kis csókákat akikkel egy ligában indult. De egy könyv… Belerúgott kettőt a földön heverő könyvbe, majd elégedett és magabiztosan kimondta újra.

- Te cafat! Cafat! Cafat! Cafat! Cafat! Cafat! 

Miközben azon morfondírozott, hogy kitépi egyesével a könyv lapjait, megszólalt a Piros Telefon. A csengés hangjára megdermedt. Te jó ég, mióta várta, hogy felhívják végre. Mindig is tudta, hogy vissza fogják hívni. Hónapokig tervezte, hogy fogja felvenni a telefont. Mit fog mondani, milyen stílusban, hogyan fogja őket cafatokká szedni, majd kegyet gyakorolva visszaállni a csatasorba és hogyan fogja megmenteni a kékeket a fajáruló zöldektől. Hogyan fogja az egész emberiséget megmenteni. Javította ki magát. A telefon negyedszerre is lejátszotta azt a pár másodperces dallamot, amit a Metallica Master of Puppets című dalából vágott ki csengőhangnak. „Master, master!” üvöltette a telefon. Öt. Rég elhatározta, hogy hétnél fogja felvenni. „Master, master, master!” A hatodik csengés félbe maradt. A Totális Megsemmisítő dühében elvörösödött. Ezek lerakták hat csöngés után!? Dühében felkapta a telefont, hogy a könyv mellé küldje, de még időben visszafogta magát és megnézte az ősrégi Nokia kijelzőjét. Ismeretlen szám. Nem tudott mit kezdeni a szituációval. Ha visszahívja, őket lehet, hogy elbízzák magukat és nem tudja rájuk kényszeríteni az akaratát. A Feltételeit. Ha viszont nem hívja vissza őket, előfordulhat, hogy sose hívják többet, azt hiszik, hogy végleg kiszállt, vagy ami még rosszabb, hogy elárulta őket. Hosszú percekig bámult maga elő. Üres tekintete jelezte, gondolataiban nagyon messze jár. Erre a lehetőségre nem is gondolt. Milyen ember teszi le a telefont, hat csöngés után? Lehet, hogy megtámadtak a telefonálót? Rémképek rohanták meg. A Százados testet öltött shaperekkel harcol és utolsó reményként Őt hívta. Mi van akkor, ha teljesen lemerült a hívó és csak annyi erő volt a telóban, hogy egy hívást kezdeményezzen?

Régóta kitagadták a kékek és a „kékek” is levegőnek nézték. Hiába foglalt el egyedül egy egész várost, mintha nem is létezett volna. A feje újra elvörösödött.

- Dögöljetek meg! Hívjatok, ha akartok valamit! Nehogy már Mohammed menjen a hegyhez!

A Nokia telefon, ha ember lett volna, most minden bizonnyal felkészült volna a végre, és most kezdett volna peregni teljes életének az a bizonyos utolsó moziszerű képsora. A gyártósorról lekerülés, az első teljes feltöltés, az első hívás, az első sms… Meg annyi kellemes emlék. És most egy pszichopata végez vele. Mindig is egy kisgyerek kezei között szerette volna befejezni, játék közben nem félkatonai bunker betonfalán…

Szerencsére a Totális Megsemmisítő megint félbehagyta a falhoz vágó mozdulatot. Mi van, ha ez egy teszt? Mi van, ha az éberségét teszteli? Vagy ami még rosszabb, mi van, ha ez az egész elterelés? Tekintette villámgyorsan átfutott a monitorokon. Megkönnyebbülten vette tudomásul, hogy a zöldek sehol se támadják szerettet városát. Úrrá lett rajta pánik. Teszt volt. Azt tesztelték, hogy milyen a reakció ideje. Kudarcot vallott. Tévedés kizárva. Ezt a számot csak a Századosnak küldte el. Más nem ismeri a számot. Tutti, hogy a Százados hívta. Mikor ideért gondolatban, halkan kopogtattak a szoba ajtaján, majd válaszra se várva édesanyja lépett be a szobába.

- Csak nem a piros telefon csörgött? Ezt hívást várod olyan régóta kisfiam?

- Anyaaa, ne most. És kérlek, ne hívj kisfiadnak. Lassan harminc éves vagyok!

A Totális Megsemmisítő édesanyja szomorúan nézte fiát, aki annyira meredten bámulta a telefonját, hogy fel se nézett rá. Gyorsan körbenézett a szobában, félve kereste, milyen megdöbbentő változtatást végzett fia a szobán. Kicsit megkönnyebbült, semmi nem változott.. Csak egy asztal, egy szék és egy ócska, ágyként funkcionáló, felfújható strand matrac volt a szobában. Meg persze az az átkozott számítógép azzal a rengeteg monitorral. Soha nem merte volna bevallani a fiának, de évek óta egy családsegítőhöz járt segítségért. Nem tudta kezelni a helyzetet. Fia csak a „Tetris Cirkusz”-szal foglalkozott. Az jelentette az életét. A tanácsadó szerint nem a szülök hibája volt, hogy a gyerek évről évre jobba meggárgyult. Ilyen idős korban nem gyerekkori trauma miatt lesznek játékfüggők az emberek. Könnyes szemmel kérdezte a fiát.

- Hozzak valamit kicsim? Szükséged van valamire?

- Nem, csak hagyjál már békén.

- Hogy ment a legutóbb Tetris Cirkusz Futam?

- Anyaa, ne tegyél, úgy mintha értenéd. De amúgy se játszottam már régóta. Én új… tudományos projektben veszek részt. Majd mesélek róla, de számodra túlságosan is érthetetlen és ijesztő lenne…

Totális Megsemmisítő Anyukája összeszedte minden bátorságát és feltette a hetek óta égető kérdést.

- Ezért járkálsz hajnali egykor a városban?

- Ezt honnan tudod?!

- A Mariska néni mondta, hogy mikor ment a hasa a Pali bácsi szilva pálinkájától látta a klotyó ablakból, hogy a kertje végében állsz a mobiloddal. Először azt hitte, kukkolsz, de csak a mobilt nézted…

- Ööööö igen, ez is a projekt része. Majd elmesélem amit el lehet. Szigorúan titkos.

Tette hozzá némileg ijedten és egyre meredtebben bámulta a Nokiat. Az édesanyja ennyiben hagyta, az orvos megmondta, hogy egy idő után abbahagyja, beleun, vagy a többi játékos utálja ki. Előre lépés, hogy kimozdult végre. Halkan becsukta az ajtót és sietett új időpont kérni. Erről be kell számolnia. Nincs minden veszve, nem kell gyógyszert csempésznie a fia reggelijébe többé.

A Totális Megsemmisítő észre se vette, hogy egyedül maradt. Világéletében egyedül volt, nem is tudta igazából, hogy milyen emberek között lenni nem csak testileg, hanem lelkileg is. Döntést hozott. Megnyomja a „Visszahívás” gombot. Majd azt mondja, hogy a másikon beszélt. Genf-fel. Pár másodpercet várt, hogy megnyugodjon és nem remegjen a hangja. Megnyomta. Az első csengésre azonnal felvették. Alig bírta elfojtani a diadalittas nevetést. Egy kellemes női hangszólalt meg.

- Üdvözöljük a Telenor Magyarország zRt. ügyfélszolgálati rendszerében. Tájékoztatjuk…

- Ööööööööö

- ....hogy azért kerestük, mert…

- Ööökhkhmmkmhkm

- … számlatartozása miatt 24 órán belül felfüggesztjük a kimenő és bejövő hívásait.

- ….

- Köszönjük hívását. Amennyiben az elmúlt napokban befizette a telefonszámláját, tekintse a felfüggesztésre vonatkozó információnkat tárgytalannak. Kellemes napot

A Totális Megsemmisítő dermedten bámulta a telefont. Jeges veríték verte ki. Ujjai kifehéredtek. Ha ebben a pillanatban meglátta volna egy fizikus, Nobel díjas felfedezést tett volna. A Totális Megsemmisítő annyira megdöbbent, hogy elfelejtette a Föld fizikai törvényeit és elkezdett lebegni. A teljes testsúlya a telefonon volt, pedig a telefon jó másfél méternyire volt a talajtól. Számára a világ közepévé egy Nokia telefon vált. A pillanat annyira elképesztő volt, hogy két galaxis is szublimált az univerzum egy távoli csücskében.

A csoda hirtelen véget ért. A Totális Megsemmisítő eszelős tekintettel nézett körbe a szobában. Észre se vette, de a két szemgolyója egymástól függetlenül mozogott. 270 fokban látta a szobát. Sokkos fejhangon suttogta maga elé:

- Ezek a rohadékok shaperek beépültek a Telenorba.

Hisztérikusan felröhögött.

- Nem vertek át, nekem feltöltős telóm van. Nem lehet számlatartozásom!

A telefonnak miliszekudnumnyi ideje se volt felfogni mi történik nemhogy végigpörgetni az dicső de rövid életét. Több száz darabra robbant a falon. A Totális Megsemmisítő végre azt tette, amit a legjobban szeretett. Nem gondolkodott, csak rombolt.

 *                                            *                                             *                                            *

A Százados bután bámult maga elé ahogy a kihangosított telefonból negyedszerre is elhangzott a gépi hang által eldarált szöveg.

- Ön hibás telefonszámot hívott. Amennyiben biztos benne, hogy a helyes telefonszámot hívta, keresse fel ügyfélszolgálatunk vagy válassza a tudakozó menüpontot. Köszönjük hívását.

Ez a barom még a saját számát se tudja. Nagyot sóhajtott. Ezerszer végig gondolták, nincs más megoldás, csak a TM.

- Horpasz, készüljön, ki kell derítenünk egy telefonszámot. Minden lehetséges az első két szám fix, a többit nem ismerjük, minden lehetséges Tesco mobilos telefonszámot végig kell hívnunk. Meg kell találnunk a Totális Megsemmisítőt.

A bejegyzés trackback címe:

https://ingress.blog.hu/api/trackback/id/tr145363373

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása