Kérdések amikre sose fogunk választ kapni

Kérdések amikre sose fogunk választ kapni

Hogyan játszd az Ingress-t? Téli időjárás

2013. november 06. - syck

Sokan vagyunk, akik télen, hóban fagyban kezdték el  Ingress-es pályafutások, de még többen vannak, akik eddig megúszták a rossz időjárást. Pár tapasztalati tanács arról, hogyan érdemes felkészülni a hideg időkre.

lvl8_budapest.jpg

Hidegben sincs megállás

A hidegben nem csak saját magunkra kell gondolni. A telefonunkra sokkal rosszabb hatással van a rossz időjárás, mint gondolnánk. Az eső nedvessége nyilvánvaló, de a mínusz fokokban a telefon teljesítménye drasztikusan csökken, ezzel párhuzamosan az akkumulátor ideje is meredeken esik.

A ruházat téma egyszerű, réteges öltözködés, jól záró, meleg cipő. Érdemes körbenézni futáshoz gyártott alsóneműk között, remek thermo alsóruházatok vannak a piacon.

A kesztyű kötelező darab, legyen kompatibilis a touch screennel, meleg és lehetőség szerint vízálló. Esős időre ajánlott a telefont is bezacskózni, pár száz forintért kapható egyszerű, zárható zacskó, tasak amint nem kifejezetten telefonhoz gyártottak, de tökéletesen megfelel a Ingress-hez.

A telefon melegen tartása már nehezebb dolog. Érdemes a legolcsóbb, műanyagtokot megvenni, de ha a telefont prémium tokkal akarod védeni, akkor is érdemes tudni pár információt

Olyan tokot ajánlott venni, ami valamennyire bélelt vagy van pár milliméter eltartása a telefon hátuljától. Ezt a rést kell kitölteni olyan anyaggal, ami jobban tudja tartani a hőt, mint a tok anyaga. Fontos, hogy ilyen megoldással leárnyékolhatjuk a GPS-t, csökkenhet a wifi és a 3g antenna teljesítménye is! Gondold át, ismerd meg a telefonod felépítését!

A nyáron megszokott, mindig bekapcsolt kijelző közlekedést nem csak hidegben, de már csapadékos időjárásban is érdemes egy takarékosabb üzemmódra váltani és a telefont zsebben, vagy „zokniban” tartani a következő portálig. A eső képes ellőni XMP-t...

És persze télen is fontos, hogy mindig legyen nálad személyazonosság igazolására alkalmas irat.

Jó játékot!

Csatlakozz az Ingress Magyarország közösséghez a Google pluson!

A bejegyzés trackback címe:

https://ingress.blog.hu/api/trackback/id/tr545618525

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zovits 2013.11.16. 20:44:06

A láthatóságról ne feledkezzen meg senki sem! Sötétben elég könnyű nem észrevenni egy magányos alakot a parkoló közepén, ahol elvileg semmi keresnivalója nem lenne, azt meg nem tudhatja az egyszeri autós, hogy pont ott lenne jó helyen egy rezó.
süti beállítások módosítása