Kérdések amikre sose fogunk választ kapni

Kérdések amikre sose fogunk választ kapni

R.I.P broot, R.I.P IITC

2013. november 29. - syck

Vészesen közeleg a béta vége és a Niantic elkezdett gatyába rázni pár dolgot. December 14 jelentős esemény lesz az Ingress életében. Az egyéves játék végre hivatalosan is kilép a bétából, megindul a valódi harc. Legalábbis ezt ígérik.

A valódi Ingress élményhez azonban nem passzolnak a béta alatt született különböző kiegészítők és kliens módosítások. A számtalan publikus és nem publikus kliens közül a broot a legismertebb, míg az asztali térképet „okosító” IITC a legkedveltebb ilyen módosított játékélményt kínáló eszköz.

Ez idáig csak kisebb hivatalos és sokkal nagyobb nem hivatalos figyelmeztetés érkezett, "ezeket az eszközöket tiltják, használóikat pedig kizárhatják a játékból". Ez annyiban változott, hogy több, nem hivatalos forrás szerint is beindul a teljes felszámolás, belátható időn belül nem szeretné a Niantic, ha rajtuk kívül más is befolyásolná az Ingress játékélményt.

Mi várható?

A Google-nek minden eszköze megvan arra, hogy a broot modot detektálja és akár el is távolítsa az androidos telefonokról. Bónuszként az account is felfüggesztésre kerülhet, bár véleményen szerint ezek az eszközök csak a legvégső esetben kerülnek alkalmazásra.

Az IITC blokkolása folyamatos volt, egyre inkább változott az Intel technikai háttérre, a legutóbbi változás pedig már előre vetíti, hogy az IITC napjai is megvannak számlálva.

Mit lehet tenni? Részemről én azt javaslom, hogy mindenki fogadja el olyannak az Ingress-t, amilyen a készítői alakítják.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ingress.blog.hu/api/trackback/id/tr795667742
süti beállítások módosítása