Kérdések amikre sose fogunk választ kapni

Kérdések amikre sose fogunk választ kapni

Pletykák: Új szintek, küldetések

2013. november 30. - syck

Az Ingress elmúlt évében rengeteg pletyka kapott lábra. A legtöbb vágyakozás (unatkozó) játékosok részéről. Azonban a szintlépések kérdése mindig lebegett, a játékvezetés részéről mindig volt valami apró információ, ami arra utalt, hogy az új szintek megvalósulnak. Összeszedtem azokat a pletykákat, melyek valamilyen okból komolyan vehetőek.

 

zelda_levelup.jpg

Az egyik nagy kérdés, hogy hány új szintet vezetnek be. A korai pletykák szerint L12-ig jönnek az új szintek, a legutóbbi pletykák már csak L10-ről szólnak.  Az Ingress szintrendszere, karakter fejlesztése meglehetősen egyszerű. A szint nagyon kevés dolgot határoz meg. Max XM, tárgyak használhatósága. Ezért a szintlépés igazi kérdése az, hogy mit is fog adni a szintlépés.

Ha lesznek új, magasabb szintű resonatarok, akkor a portálok építése az alábbiak szerint alakulhat.

Egy L10 karakter tud rakni:

  • 1db R10
  • 1db R9
  • 1db R8
  • 1db R7

Az az két játékos képes lenne L8 portált építeni. 

Egy L12 karakter:

  • 1db R12
  • 1db R11
  • 1db R10
  • 1db R9
  • 1db R8
  • 1db R7
  • 2db R6

Az az egy játékos képes L8 portált építeni, ha a jelenlegi rendszer alapján lehet rakni az L8+ resonatorokat. A magasabb szintű tárgyak persze lehetnek korlátozottak, ennek ellenére erősen kérdéses, hogy az új szintek mellé milyen „új” tárgyak kerülnek bevezetésre

A fentiek alapján könnyen belátható, hogy az új szintek bevezetésével könnyen felborulhat az amúgy se túl stabil balansz.

Az elmúlt egy év tapasztalatai alapján az szinte biztos, hogy nagyon nehéz lesz a fellépni a következő szintekre.  A top játékosok számára valószínűleg rövidebb idő alatt teljesíthető, de a Niantic hozzáállása alapján szerintem nem lesz senki L8 szintű idén. Talán ikszipszilon az aki a leghamarabb szintet léphet ha a küldetések badge alapúak lesznek, de kétséges, hogy erre építene a Nia.

Szintlépés módja

A szintlépés módjáról elég sok pletyka kering már. Az szinte biztos, hogy az új szintek elérése nem (csak) AP mennyiségtől fog függni.  A pletykák alapján küldetések teljesítése fogja adni az új szinteket.  A játék korai szakaszában mission point néven emlegették az új jutalmazási rendszer. Talán ez lehet, a szintlépések alapja, mission point pedig küldetések teljesítésével szerezhető majd meg. Pl. egy küldetés teljesítése egy pont, a szintlépés pedig 200 pont.

Specializáció?

Régebbi pletyka, hogy esetleg bevezetik a specializációt és a karaktereket egy bizonyos tevékenységre lehetne optimalizálni.  Farmolás, támadás, deploy stb. stb. Ez a pletyka azonban nagyon hamar elhalt. Akik követik a háttér történetet, azoknak az avataroknál ismerős szimbólumok jelentek meg és minden bizonnyal olyan is van, aki a glyphek erejében bízva, már olyan avatart állított be, ami meghatározza a karakterének típusát. Természetesen az avatarok nem fejtenek ki semmilyen hatást, legalábbis semmilyen hivatalos információ nincs arról, hogy bónuszt adnának az megfelelően kiválasztott avatarok.

Mikor?

A mikorra a leggyakrabban emlegetett dátum December 14. De ez a dátum sokkal inkább a béta végéről, a magnus esemény lezárásáról fog szólni. És persze ott van még az Elite V program, ami talán az első L9 ügynököt fogja eredményezni..

Csatlakozz Ingress Magyarország közösséghez - Flame és trollmentes Ingress közösség!

A bejegyzés trackback címe:

https://ingress.blog.hu/api/trackback/id/tr435669097
Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása