Kérdések amikre sose fogunk választ kapni

Kérdések amikre sose fogunk választ kapni

Ingress küldetések: béna béta

2014. szeptember 25. - syck

Végre bekerültek a küldetések. A Nianticnak továbbra se sikerült a bétából élesbe vezetést megugrania. Öröm a köbön, némi wtf érzéssel.

lista.png

Végre valahára bekerültek a küldetések, az 1.61.2 verzió végre meghozta a régóta igért és várt új játék elemet a küldetéseket.

Hogy mennyire innovatív vagy mennyire forradalmi azt majd az idő eldönti, de az új funkció bevezetése megint annyira bénára (nincs rá jobb szó) sikerült, hogy a játékosok egy jelentős része még ki se próbálta a küldetéseket, már negatív érzésekkel viseltetik a funkció iránt.

Részletek

Screenshot_2014-09-25-23-34-24_1.pngA küldetések pont azok, amikre az ember gondol a szó hallatán. Előre definiált feladatok, menj ide és csináld ezt, a végén pedig némi jutalom. Aki használta már a harombetűs csapat koordináló appot annak nem lesz újdonság, maximum a grafikai elemeket jelenthetnek számára újdonságot.

Akiknek még nem volt meg a fenti app azoknak röviden: egy küldetés listát kapsz ami portálhoz, helyszínhez köthető. A küldetés felvételekor megkapod a NAVIGATE funkciót, ennek segítségével tudsz eljutni a következő helyszínhez (és persze autóval, bringával stb stb.)

Ha a mission point közelébe érsz, akkor teljesítheted az adott feladatot. Ha teljesitettél egy feladatot akkor tudod a következő pontot teljesíteni. És ez igy megy egészen addig amig a végére nem érsz a listának.

Egyszerű mint a bot. A dolog szépséget nem is ez adja, hanem az, hogy elvileg a játékosok is tudnak egymásnak létrehozni küldetést. Elvileg. A gyakorlatban azonban megint az elitizmus árnyéka vetül a Nianticra, sajnos csak pár kijelölt ember tud létrehozni küldetést. Hogy mi alapján dőlt el kire bízták… Ezt mindenkinek a fantáziájára bizom.

Szerencsénkre van két magyar küldetés is, én legalábbis kettőt találtam Budapesten.

Mission: ölj meg egy játékost

Screenshot_2014-09-25-21-12-55.pngA belvárosi küldetés különösen jó lett (irónia). A hírekkel ellentétben vagy teljesen random rakta össze egy algoritmus, vagy olyan valaki állította össze a listát aki sose járt a helyszinen vagy mindig autóból játszik.

Az első két waypoint között nagyon gyorsan autó alá kerülhet az ember. A legrövidebb út az egyenes ami ebben az esetben öt autósávon történő átmenetelt jelent és a waypointot olyan helyre raktak, ahol nincs is lehetőség gyalogos forgalomra (út közepe), ezért aki a waypoint közepét célozza be könnyen összetűzésbe keveredhet autóval, rendőrrel.

A gyakorló feladatból pont az nem derül ki, hogyan kell végrehajtani azokat a küldetéseket amik  "visit waypoint" jellegűek (menj oda és koppints a T betű jellegű ikonra, nem kell bemenni a grafika középre csak közel kell menni).

Sajnos a bevezetés nélkülöz minden át gondoltságot, a belvárosi küldetés például a Múzeum-kertnél ér véget ami a nap jelentős idejében zárva tart és mivel pontosan a kert közepén van a végpont, kívűlről elérhetetlen ezért nem is lehet befejezni a nap bizonyos időszakában a küldetést.

Update: Amanda-nak sikerült. Gratula! :) Ő az első, akik végig csinálta a belvárosi küldetést.

Fieldtrip kötés

Screenshot_2014-09-25-21-02-29.png

Régóta létezik összekötés a Niantic két appja között, az Ingress és a Fieldtrip között. A küldetésekben a Fieldtripből származó információkat jelenit meg jelenleg az Ingress ami biztos érdekes, de a magyar játékos angolnyelvtudását ismerve érdektelen lesz sokak számára.

Ez persze nagyon hasznos lesz azok számára akik aktivan járnak XM anomáliákra, ha esetleg komboba tolja az anomáliát és a küldetések sok érdekes és hasznos dolgot tudhat meg.

 

 

 

 

 

Összegzés

Jó lesz ez, főleg ha normális küldetések kerülnek be és remélhetőleg hamarosan mindenki számára elérhető lesz a küldetés szerkesztő funkció, nem csak a Kiválasztottak számára.

Toljátok mintha nem lenne holnap.

A bejegyzés trackback címe:

https://ingress.blog.hu/api/trackback/id/tr506732683
süti beállítások módosítása