Kérdések amikre sose fogunk választ kapni

Kérdések amikre sose fogunk választ kapni

Szokásos hétfői

2014. november 23. - syck

Darsana utolsó forduló következik, UPC wi-free teszt, Devra kínai bérenc lett.

Handmade-Cthulhu-Ski-Mask-Octopus-Hat-Handmade-Knitting-Octopus-Cap-Funny-Hat-2014-Fashion-Adult-Hat.jpg

Hosszú szünet van a Darsana anomália események között (majdnem egy hónap), de három hét múlva véget ér. A Darsana anomáliában az fog eldőlni, hogy a portálokon „túli” világba/dimenzióba történjen-e üzenet sugárzás egy N’zeer nevű entitásnak vagy sem. A zöldek feladata –elvileg- a megakadályozás lenne, míg a kékekké az elősegítés. De ahogy az lenni szokott, a zöld oldal az ilyen becsapós feladatokat nem szokta komolyan venni, így feltehetően a kék fogják nyerni a Darsana-t.

A zöld fórumokon már most megy a poénkodás, mit is sikerül a kékeknek rászabadítani a földre. A legtöbben Cthulhu-ra tippelnek. http://hu.wikipedia.org/wiki/Cthulhu

Pár hete elindult a UPC wi-free szolgáltatása, ami a UPC wifi routereből wifi hotspotot csinál és a UPC előfizetői ingyen kapcsolódhatnak ezekre a publikus hotspotokra.

Az Ingress több ponton is érintett, a nyilvános wifi-k sok helyen gyorsabb internet elérést tesznek lehetővé, mint a mobilinternet, de a mobiltelefonok lokáció meghatározására is kihathat a közelben megjelenő új hotspot.

Saját tesztek alapján a hotspotos Ingressezés inkább nyűg, mint előny. A wifi hotspotok sok esetben nagyon gyenge jelet adnak és az is előfordult, hogy a wifi kapcsolaton keresztül nagyon lassú Ingress kapcsolat épült fel (ping, response time). Külön kellemetlenség érheti a Telenor előfizetőket, ha havi adatmennyiség 20% körülire csökken. Mivel minden egyes mobil internet csatlakozásnál figyelmeztető SMS-t küld a Telenor, könnyen előfordulhat, hogy a wifi hotspotok gyakorisága miatt percenként érkezik meg a figyelmeztető SMS.

A lokációra sincs jó hatással a sok új, azonos nevű hotspot megjelenése. Idővel biztos fixálásra kerül a Google wifi SSID nyilvántartása, nagyjából a UPC we-free hotspotok megjelenésével egy időben újra megjelent a gps drifting jelensége.

Devra menni Kína

Az ellenállás korábbi(?) vezetője(?) a világ nyugatabbik felén csúfosan megbukott. Nem elég. hogy az XM és portál hálózat felszámolásért indított „dzsihad” földbe állt, de Devrat ahol lehet, elszigetelték a tudományos élet szereplői. A fanatikus ellenálló így Kínában keresett menedéket. Pletykák szerint a Kínai Kommunista Párthoz és a kínai kormányhoz közelálló Hulong XM cégnél lelt menedékre. A feladata, pozíciója nem ismert.

Fényadó S0106

Tölthető a múltheti Ingress.FM fényadó adás Dropboxból

http://db.orangedox.com/BY1E6AQktlLydHvJwH/INGRESSFM_06.mp3

A következő adás időpontja: november 7. 20:00 http://ingress.fm

Frissül az Ingress Magyarország android app

Már régóta jönnek az app alapjait képező appyet framework figyelmeztető levelei, így upgradeltük az appot. Látványos változás nincs, az ígéretek szerint kisebb fogyasztás és kevesebb bugot tartalmaz. Az app egy RSS olvasó, mely képes push notify-val jelezni az új posztokat. 

Android Play Store link: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.ingress.blog.hu 

Kordokumentumok

Az elmúlt napokban kiújulni látszódik a kék black ops tevékenység, rövididőn belül két súlyos provokáció is megjelent a neten. Így –felkészülendő a kékek által indított újabb flamewarra- elkezdjük folyamatosan dokumentálni az eseményeket. Két esemény került fel, a provokáció indítás és a korábbi, kékek által a zöld játékosok „levadászásra(?)”, „megfigyelésére(?)” létrehozott nyomozós közösség .

A bejegyzés trackback címe:

https://ingress.blog.hu/api/trackback/id/tr616926173

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása