Kérdések amikre sose fogunk választ kapni

Kérdések amikre sose fogunk választ kapni

Gameplay változások - 1.39.x

2013. november 13. - syck

Ismét jelentősen megváltozott az Ingress gameplay. A legjelentősebb változás talán az XMP-k és az ultrastrike-ok kezelésében történt, de a vírusok hatása is komoly stratégiaváltozásokat hozhat a hátralévő magnus eseményeken.

attack_bonus.jpg

Vírus cooldown

Az 1.39.x verziótól kezdve két vírus használat között el kell telnie bizonyos időnek.  Jelenlegi információink szerint ez az idő egy óra. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy két vírus használat közben el kell telnie minimum egy órának. Sok esetben ez azt jelenti, hogy vírusok segítségével felépített portálok építési ideje jelentősen megnőtt.  

Egy másik vetülete a vírus cooldown időnek a magnus eseménysorozat taktikájában lehet. Bár ez a magyarországi Ingress játékosokat valószínűleg kevésbé érinti (mint ismeretes a budapesti magnus eseményt a zöldek nyerték 234:121 arányban), de más, hasonló rendezvényeken érdemes azzal számolni, hogy a víruskezelt portál csak rombolható, átforgatni egy órán át nem lehet.

 XMP, ultrastrike bónusz sebzés

A másik jelentős gameplay változás a fegyverek használatában történt. A fegyverek elsütése mostantól két lépcsős vált. A végső lövés minden esetben carousseles felületről történik. Ezzel változással párhuzamosan bevezetésre került a fegyverek sebzésének növelhetőségét. A sebzés növelés egy egyszerű, a „Fire” gomb lenyomásával aktiválódó XM animáció, ami az akció körön belül, a háromszög markerre irányába mozog.

Annál nagyobb a bónusz sebzés, minél közelebb van az animáció a markerhez a „Fire” gomb felengedésének pillanatában.

Az animáció sebessége arányos a fegyver szintjével, magas szintű fegyvereknél már nagyon gyors, így igazi ügyességi játék eltalálni a megfelelő pillanatban a „Fire” gomb felengedését.

Csatlakozz az Ingress Magyarország közösséghez a Google pluson!

A bejegyzés trackback címe:

https://ingress.blog.hu/api/trackback/id/tr685631695

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása