Kérdések amikre sose fogunk választ kapni

Kérdések amikre sose fogunk választ kapni

Ingress hogyan? Külső akkumulátor, kábelek, mobilnet

2013. november 13. - syck

Az Ingress egy ízig vérig mobil játék. A mostani átlag mobiltelefonokon játszva szinte minden hardware elemet megmozgat a telefonban. Ennek egyik kellemetlen velejárója a megnövekedett energia felvétel és az igen intenzív internet használat.

Pár tapasztalati tipp, hogyan és mit érdemes beszerezni.

powerbank.jpg

A megfelelő, téli felszerelésről már korábban írtam, ezt annyival egészíteném ki, hogy érdemes sok zsebben gondolkodni. Számomra a Craghoppers nadrágjai váltak be a legjobban. Sok zseb, kényelmes súlyelosztás, jól záródó zsebek.

Mivel is érdemes kitömni a zsebeket?

A külső akksi szinte alapfelszerelés. Tapasztalatom szerint mindenki arra típusra esküszik amivel rendelkezik. Én pár egyszerű szabályt állítottam fel a megfelelő külső akksi választáshoz.

  • Több USB portja legyen (több eszköz töltéséhez)
  • Minél laposabb legyen, ne dudorodjon a zseb
  • Min 1A töltés
  • Gyors töltési idő (sok esetben 6-8 óra teljes újratöltés)
  • Kapacitás visszajelzés, lehetőség szerint gombnyomásra (jó tudni mennyi van még benne)
  • Minimum 10,000mha
  • A lehető legkisebb súly
  • Semmi egyedi megoldás, minden kábellel működjön

A külső akksi mellé érdemes fast charger kábelt beszerezni. Ez a kábel típus abban tér el az „átlag” USB adatkábeltől, hogy csak töltésre használható és AC töltésként ismeri fel a telefon a kábelt (sokkal gyorsabb töltési időt eredményezve).

Tapasztalatom szerint az USB kábelek hamar kopnak, ugyanakkor a nagyon erős, merev kábelek könnyen megrongálhatják a telefon USB csatlakozását azzal, hogy állandó nyomást helyeznek az alaplapra és az USB csatlakozásra. Érdemes szem előtt tartani, hogy a kábel súly a lehető legkisebb legyen, de minimum rugalmasabb gumis kiszerelése legyen.

Egy kábel nem kábel, érdemes minimum két kábelt beszerezni. Én egy hosszabb, 1.8 méteres és egy rövidebb 1m körüli kábelt rendszeresítettem.

Csak irányelvként: egy jó minőségű külső akkumulátor tízezer forint körül van.  Nem érdemes nagyon olcsó márka nélküli akksival szívni.

Az áramforrás kérdésénél sokszor felmerül a csere akksi és a különböző telefonra pakolható akksi extenderek használata. A csere akksi remek gondolat, ha a telefonodban cserélhető az akksi, akkor javaslom egy vagy két akksi beszerzése. Ezzel kapcsolatban annyi jó tanácsot tudok adni, hogy az eBay.co.uk-ról remek áron lehet beszerezni bontott, használt akkumulátor. Az után gyártott, „csoda” akksik használatát nem ajánlom. Egyrészt a névleges teljesítmény a legritkább esetben valós, másrészt ezek az akksik hihetetlen sebességgel képesek lemerülni akár 100% töltöttségről 0%-ra.

Mobilinternet

Az internet hozzáférés sebessége sok esetben kritikus. Én jelenleg telenor és t-mobile kártyákkal játszom az Ingress-t. A tmobile sim már csak tartalékként funkciónál. A mobilinternet esetében egyre inkább a hálózat latency (kb. válaszidő, ping) a fontos, nem a havi adatforgalmi kvóta.  A havi kvótánál szerencsés a minimum 1GB forgalom és még szerencsésebb a korlátlan csomag, de a hálózati letöltési sebesség sokkal de sokkal fontosabb mint a havi kvóta.

Ha új adatcsomag megvásárlásán gondolkozol, akkor érdemes 4g-ben gondolkozni. Ugyanakkor a 4g nem varázsszer, nem garantál gyorsabb gameplayt.

Fontos tudni, hogy az internet sebességét a mobiltelefon is korlátozhatja, sok esetben a telefon cseréje hamarabb megoldja a játékélmény rontó problémát, mint a mobilnettel kapcsolatos varázslások.

A végére egy fontos alapelv. Mielőtt vásárlásba kezdesz gondold át, hogy tényleg akarsz-e az Ingress-re költeni és ha igen mennyit.

Csatlakozz az Ingress Magyarország közösséghez a Google pluson!

A bejegyzés trackback címe:

https://ingress.blog.hu/api/trackback/id/tr555631797

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása