Kérdések amikre sose fogunk választ kapni

Kérdések amikre sose fogunk választ kapni

A nyomozós közösség

2013. december 02. - syck

Kék játékostól származó információk alapján úgy tűnik, hogy a kék közösségben létrejött egy új közösség, aminek a célja a zöld játékosok megfigyelése lett. A közösségben feltehetően olyan információkat gyűjtöttek össze, amikkel valamilyen módon a számukra kellemetlen, unszimpatikus vagy éppen túlságosan aktív, azaz gyanús személyeket szeretnék „lebuktatni”, inaktívvá tenni és összességében a zöld közösség aktívítását csökkenteni.

Sajnálatos módon több mint félév béke után a kék oldalról újabb gyűlölet kampány indult el. Kénytelenek vagyunk rögzíteni az eseményeket, megőrizve az utókornak, hogy miért alakult úgy a magyarországi Ingress történelme ahogy. Részletek: http://ingress.blog.hu/2014/11/22/kordokumentum_kek_propaganda_mukodese

Mivel egyetlen egy kék se cáfolta a nyomozós közösség létre jöttét, el kell fogadnunk, hogy igaz.

A különösen pikánssá teszi a dolgot, hogy egy zöld játékos információ alapján indulhatott el a paranoid közösség létrehozásának hisztériája.

Pár körülmény arra enged következtetni, hogy ki tudja hogyan megszerzett és milyen információtartalommal bíró adatok egy részét zsarolásra is felhasználta néhány ember. Sajnos erre tényszerű bizonyíték csak sokára lesz (mikor már nem lesz aktuális se a téma, se az Ingress), de ez az oldal évek múlva is megmarad, az érkező bizonyítékokkal bővíteni fogjuk a kordokumentumokat.

Az Ingress ToS amúgy szigorúan tiltja az adatgyűjtést. Érdekesség, hogy ez a nyomozós közösség a Niantic helyett szeretne bíráskodni, vádolni és ítélni is egyben.

A bejegyzés trackback címe:

https://ingress.blog.hu/api/trackback/id/tr875672561
Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása